International Floral Art 18-19 | GEOMETRY & FLOWERS

International Floral Art 18-19 | GEOMETRY & FLOWERS

| International Floral Art 18-19 | GEOMETRY & FLOWERS |

YaU Concept este publicat pentru a 4-a oara consecutiv in prestigiosul album INTERNATIONAL FLORAL ART 18- 19, cu 2 din cele 4 lucrari despre FLORI si GEOMETRIE!

International Floral Art 18-19 Elena Madalina TOADER Romania Geometry and Flowers

Lucrarea 1: SURFACE GEOMETRY & FLOWERS

Geometria suprafetelor este un domeniu complex care iti poate oferi surse nelimitate de inspiratie. Geometria este minunata, dar cum ai putea sa induci MISCAREA cu ajutorul ei ?! … Aceasta a fost provocarea noastra in lucrarea 1 pentru International Floral Art 18-19!

International Floral art 18-19 Elena Madalina TOADER ROMANIA YaU concept

Lucrarea 2: SHAPED GEOMETRY & FLOWERS

Lucrarea 2 despre geometrie, in care am studiat GEOMETRIA FORMELOR in 3 dimensiuni. Am cautat CONTRASTUL, am cautat MODULARITATEA, am cautat un mod INEDIT de a materializa frumusetea geometriei in 3 dimensiuni!

Pentru aceasta lucrare am creat matrite personalizate in care am turnat in beton mare parte din corpul ansamblului. Provocarea a fost sa gasim o modalitate echilibrata si interesanta sa inseram in acest ansamblu si componenta florala. Cred ca rezultatul a fost unul minunat … inca din primul moment, aceasta silueta mi-a dat impresia ca am imaginat o sculptura in 3 dimensiuni geometrica demna de a fi expusa intr-o galerie!

Muschi si minunate flori de mimoze, in contrast cu frumusetea betonului aparent, au fost muzele noastre pentru aceasta lucrare!

International Floral art 18-19 Elena Madalina TOADER ROMANIA YaU concept

Lucrarea 3: TENSEGRITY GEOMETRY & FLOWERS

Lucrarea 3 despre geometrie este cea care m-a provocat cel mai mult! Dintre cele 4 lucrari, aceasta este cea mai savuroasa prin simplitate dar in celasi timp si prin complexitate. 

TENSEGRITY GEOMETRY sau geometrie tensionata este un domeniu fascinant pentru arhitecti si ingineri de structura. Poate si din cauza faptului ca aceasta geometrie da mereu senzatia de plutire si levitatie...

Pentru International Floral Art 18-19,  am creat bete tensionate din cozi de trandafir. Marea majoritate a florisilor nu utilizeaza betele  sau spinii trandafirilor … dar eu consider ca “frumusetea” se afla pretutindeni, trebuie doar sa o cauti. TENSEGRYTI GEOMETRY, cu bete de trandafir si completate cu minunate flori de calceolaria.

International Floral art 18-19 Elena Madalina TOADER ROMANIA YaU concept

Lucrarea 4: MONOLIT GEOMETRY & FLOWERS

Geometria primara este cred, cea mai provocatoare, cand vine vorba de design. Formele geometrice primare (cub, prisma, cilindru, piramida, etc), sunt printre primele notiuni de gemetrie 3d, pe care le invatam. Ne raman intiparite in mine, iar pentru unii (cum este si cazul meu), aceste forme revin si revin mereu…

Imi place sa numesc aceste forme primare folosite in design – MONOLIT GEOMETRY. Formele pure sunt extraordinare prin simplitatea lor, dar toate acestea trebuie echilibrate de PROPORTIE si atentie acordata DETALIILOR.

A 4-a lucrare pentru International Floral Art, a tratat tocmai acest aspect al geometriei MONOLIT. Un cilindru realizat din ace de pin si decorat minunat cu GHIOCEI. Am mai spus in nenumarate randuri pe acest blog, ca imi place mereu sa gasesc CONTRASTUL in compozitiile mele. In situatia de fata, cred ca simplitatea formei pure realizata din ace de pin, s-a combinat minunat cu gingasia si delicatetea GHIOCEILOR!

International Floral art 18-19 Elena Madalina TOADER ROMANIA YaU concept

 

Floral design: Elena Madalina TOADER

Foto: Sebastian MOISE

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.