Termeni si conditii

Toate informatiile continute in acest site sunt proprietatea YaU.ro - Toader Elena-Mădălina Persoană Fizică Autorizată.

Toader Elena-Mădălina Persoană Fizică Autorizată, isi rezerva dreptul de a modifica continutul si | sau structura website-ului in orice moment si fara nici o informare prealabila.

Utilizarea acestui site implica acceptarea acestor termeni si conditii. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor.

Acest site este intretinut si administrat de Toader Elena-Mădălina Persoană Fizică Autorizată, care va fi denumita in continuare Societatea. Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul site-ului http://yau.ro, este denumita in continuare Client.

Intregul continut al site-ului www.yau.ro este proprietatea Societatii si a furnizorilor sai si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996).

Folosirea fara acordul in scris al Societatii, a oricaror informatii, date sau fotografii, se pedepseste in conformitate cu legislatia in vigoare (administrativ, civil sau penal).

Securitatea datelor personale si a informatiilor | GDPR

Pentru YaU.ro - Toader Elena-Mădălina Persoană Fizică Autorizată, este foarte importanta protectia datelor cu caracter personal pe care ni le-ati pus la dispozitie.

Din data de 25 mai 2018 devine direct aplicabil si in Romania, Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (denumit in cele ce urmeaza "Regulamentul").

Scopul principal al Regulamentului este cresterea nivelului de protectie a datelor personale (ale persoanelor fizice) și crearea unui climat de incredere, care sa permita fiecarei persoane (fizice) sa detina si sa exercite controlul efectiv, direct si prompt asupra prelucrarii propriilor date cu caracter personal.

Astfel, consideram ca este un moment potrivit sa va informam despre cum protejam datele dumneavoastra personale, respectiv despre cum ne insusim, aplicam și respectam prevederile Regulamentului in aceasta privinta.

Datele personale introduse de catre Client vor fi folosite de Societate, numai in scopul declarat al acestui site:

 • facturarea
 • livrarea produselor comandate
 • confirmarea comenzilor
 • eventualele promotii
 • buletine informative
 • facilitarea comunicarii cu clientii sai
 • informarea acestora cu privire la functionarea site-ului, etc.

Informatiile din formularul de comanda nu vor fi furnizate unei terte parti decat in urma unei cereri explicite din partea Client-ului.

Orice Client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul http://yau.ro/ prin deschiderea unui cont, poate ulterior opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

Pe site-ul http://yau.ro/, Clientul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si parolei personale. Societatea nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Societatea garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic, dar nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul si nici nu garanteaza faptul ca site-ul, serverul/serverele sau mailurile expediate de yau.ro nu contin virusi sau alte componente daunatoare. De asemenea, Societatea nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul.


A. Datele personale prelucrate

Datele personale pe care le prelucrăm sunt, în principal, datele de identificare ale clienților persoane fizice, datele demografice, de localizare sau orice (alte) date personale pe care le colectam direct de la clienti sau din alte surse (controlabile sau verificabile), atunci cand deveniți clientul nostru sau cand folositi serviciile noastre.

B. Scopurile in care prelucram datele personale

Prelucram datele personale doar pentru scopuri legitime, precum acela de a putea prelucra comenzile (facturare, livrarea produselor comandate, confirmarea comenzilor, facilitarea comunicarii), de a va furniza aranjamente florale personalizate, informatii in legatura cu noile oferte YaU.ro, de a va permite să fiti la curent, tot timpul, cu noutatile si noile produse pe care le comercializam si de a va oferi recomandari referitoare la solicitarile dumneavoastra.

Pe de alta parte, mai prelucram datele dumneavoastra personale si pentru a va oferi, la cerere, asistenta cu privire la comenzile online, pentru a va identifica prin intermediul mijloacelor de comunicare sau la sediul YaU.ro - Toader Elena-Mădălina PFA, in scop de marketing, pentru imbunatatirea si dezvoltarea produselor si serviciilor pe care vi le oferim si nu in ultima instanta, pentru a preveni si combate fraudele sau activitatile de spalare a banilor etc.

Prelucrarea datelor personale se intemeiaza intotdeauna fie pe executarea contractelor incheiate de clientii nostri (persoane fizice) cu YaU.ro - Toader Elena-Mădălina PFA, fie pe necesitatea de a respecta o obligatie legala imperativa, ori pe interesul nostru legitim sau un interes public major (cum ar fi apararea nationala, ordinea publica sau siguranța nationala), fie, dupa caz, pe consimtamantul dumneavoastra, daca v-ati manifestat optiunea expresa in acest sens.

C. Administrarea acordurilor exprimate de clienți. Posibilitarea schimbarii optiunilor

Pentru a fi in masura sa va oferim servicii personalizate si cat mai apropiate de interesele dumneavoastra, prelucram, de regula, date personale care permit identificarea preferintelor si/sau a comportamentului dumneavoastra, inclusiv prin procese automate, care nu presupun interventia umana. Pentru acest tip de prelucrare, inclusiv in ceea ce priveste comunicarile de marketing direct, vom tine intotdeauna cont de optiunile dumneavoastra.

Ca sa va asiguram un acces simplu, direct si facil, va rugam sa tineti cont de faptul ca aveti posibilitatea sa verificati si sa modificati oricand acordurile pe care vi le-ati exprimat pana in prezent in relatia cu noi. O puteti face fie trimitand o solicitare la adresa: elena@yau.ro, prin posta la adresa sediului nostru (str. Nicolae Iorga, nr 3, ap:1, parter, sector 1, București), fie solicitand acest lucru in scris, direct la sediul nostru, prin completarea, semnarea si depunerea unui formular special dedicat de verificare a situației – la zi – a acordurilor exprimate de catre dumneavoastra, cu privire la o anumita/-ite chestiune/-uni determinate.

D. Destinatarii comunicarilor noastre. Transferul de date catre operatori si destinatari, din Romania si din strainatate

In vederea prestarii de servicii cat mai competitive catre clientii nostri, pentru a executa tranzactiile pe care dumneavoastra le initiati, pentru indeplinirea obligatiilor legale ce ne revin sau in alte scopuri legitime, va informam ca este posibil sa transmitem datele dumneavoastra personale, dupa caz, catre autoritati publice, organe judiciare, consultanti externi, parteneri contractuali, imputerniciti catre care am externalizat furnizarea anumitor servicii și alte categorii de destinatari, din Romania sau din afara ei, ori din Uniunea Europeana / spațiul economic european ori din afara acestora.

Cu toate acestea, in momentul si cu ocazia transmiterii / transferului datelor dumneavoastra personale, ne asiguram, intotdeauna si in mod permanent, ca instituim garantii adecvate pentru protejarea datelor dumneavoastra personale de catre respectivii destinatari enumerati mai sus (spre exemplu, prin instituirea si agrearea unor clauze contractuale standard, implementarea si existenta unor reguli corporatiste obligatorii – corporate binding rules etc.).

E. Prelucrarea securizata a datelor personale

Va informam ca datele dumneavoastra personale vor fi prelucrate de catre YaU.ro - Toader Elena-Mădălina P.F.A. cu respectarea tuturor drepturilor persoanelor vizate, precum si prin aplicarea unor masuri tehnice și organizatorice imediate, complete si adecvate, pentru protejarea acestora impotriva accesului ilicit sau neautorizat.

Asemenea masuri pot consta, dar fara a se limita la, limitarea accesului (tertilor) la datele personale prelucrate, criptarea sau anonimizarea datelor, stocarea si/ sau arhivarea acestora, in medii securizate etc.

Începand cu data de 25 mai 2018, prevederile prezentei Informari înlatura si abroga clauzele contractuale privind prelucrarea datelor personale, aaa cum acestea sunt cuprinse in contractele, angajamentele, intelegerile si conventiile (inclusiv, orice alte documente contractuale bilaterale, indiferent de denumirea acestora), semnate intre companie si clienti.

F. Perioada de prelucrare (si stocare) a datelor personale

Datele dumneavoastra personale sunt prelucrate, pe tot parcursul relatiei noastre contractuale si, dupa finalizarea acesteia, cel puțin pe perioada impusa de prevederile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile legale privind arhivarea.

G. Drepturile clienților si modalitătile de exercitare a acestora

Pe langa drepturile dumneavoastra existente (de care deja beneficiati in baza Constitutiei Romaniei si a legislatiei subsecvente), va informam ca, de la data aplicarii Regulamentului, beneficiati de drepturi specifice suplimentare in ceea ce priveste protecția datelor cu caracter personal, așa cum sunt acestea enumerate mai jos:

1. Dreptul la informare: puteti solicita informatii privind activitatile noastre de prelucrare a datelor dumneavoastra personale. Acest drept include urmatoarele:

1.1 dreptul de acces la datele prelucrate,
1.2 dreptul de a fi informati cu privire la:
1.2.1 scopurile prelucrarii,
1.2.2 categoriile de date personale prelucrate,
1.2.3 persoanele fizice vizate,
1.2.4 destinatarii sau categoriile de destinatari,
1.2.5 perioada de stocare preconizata sau fixa,
1.2.6 sursa acestor date, precum si, acolo unde este cazul,
1.2.7 existenta unui proces de prelucrare si decizional automat.

2. Dreptul la rectificarea datelor: va puteti rectifica sau modifica datele personale inexacte sau le puteti completa;

3. Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat"): puteti solicita si obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora de catre noi nu a fost legala sau în alte cazuri prevazute de lege;

4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii: ne puteti solicita restrictionarea prelucrarii, in cazul in care contestati exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;

5. Dreptul de opozitie (la prelucrarea datelor): puteti sa va opuneti, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;

6. Dreptul la portabilitatea datelor: puteti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ati furnizat, intr-un format care sa poata fi citit, in mod automat, sau ne puteti solicita ca respectivele date sa i le transmitem unui alt operator;

7. Dreptul de a depune plangere: puteti depune plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu privire la modalitatea noastra de prelucrare a datelor dumneavoastra personale;

8. Dreptul de retragere a consimtamantului: in cazurile in care prelucrarea noastra se întemeiaza pe consimtamantul dumneavoastra vi-l puteti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte, doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;

Precizam ca, în cazul exercitarii dreptului de retragere a consimtamantului (in cazul in care prelucrarea noastra se întemeiaza pe consimtamantul dumneavoastra), vom opera imediat in sistemele noastre opțiunea dumneavoastra (de retragere a consimtamantului), insa, din motive tehnice si operaționale, retragerea consimtamantului isi va produce efectele, in termen de maximum 14 zile de la data primirii cererii dumneavoastra de retragere.

9. Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: ne puteți cere și obține interventia umana, cu privire la respectiva prelucrare, va puteti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta și ne puteti contesta decizia.

Va puteți exercita, foarte ușor și facil, oricare din aceste drepturi (in mod individual sau cumulat, de la caz la caz), prin simpla transmitere a unei solicitari la sediul nostru din str. Nicolae Iorga, nr: 3, ap:1, parter, sect 1,  Bucureşti, prin posta, prin e-mail, la adresa: elena@yau.ro, sau telefonic la numărul 0722392294.

De asemenea, ne puteti contacta oricand si puteti cere mai multe detalii, utilizand oricare dintre datele de contact mentionate mai sus.

Ne asiguram ca toate documentele, politicile și procedurile noastre interne, care fac parte din regulile noastre corporatiste obligatorii (corporate binding rules) respecta, intru totul, dispozitiile Regulamentului, oferindu-va, in acest mod, posibilitatea reala si efectiva de a fi permanent informați, la zi si in mod adecvat si de a va putea alege produsele dorite.

Pe site-ul www.yau.ro, utilizatorul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si  parolei personale. Societatea nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijenței utilizatorului privind securitatea si  confidentialitatea contului si parolei sale.

Continutul site-ului si declinarea responsabilitatii

Continutul site-ului a fost alcatuit de arh. Elena Madalina Toader, reprezentat legat prin Toader Elena-Mădălina P.F.A. Descrierile produselor sunt intocmite in concordanta cu disponibilitatea materialului perisabil (flori si plante), dar si solutiile tehnice utilizate pentru realizarea structurilor florale YaU.ro sau altF.ro.

Odata cu lansarea comenzii si cumpararea produsului | produselor, Clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, acestea avand valoare de contract valabil incheiat.

In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, Societatea isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta Clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. Valoarea maxima a obligatiilor Societatii, fata de orice Client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare (din motive care nu tin de Societate), este valoarea sumelor incasate de Societate de la clientul respectiv

Societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care vizitatorii le-ar putea avea din cauza nefunctionarii temporare sau defectuoase a site-ului http://yau.ro/

Societatea nu raspunde de continutul si calitatea site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul http://yau.ro/. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii site-urilor in cauza.

Societatea nu garanteaza ca descrierea produselor sau orice alt continut al site-ului este lipsit de erori sau ca este complet. Deasemenea nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru niciun fel de pagube aparute prin folosirea in orice fel a produselor achizitionate prin intermediul acestui site, produse pentru care Societatea nu ofera nici o garantie.

Societatea nu garanteaza si nici nu va putea fi considerata responsabila in cazul in care produsele achizitionate nu corespund scopului pentru care au fost achizitionate.

Descrierile produselor prezente pe acest site sunt informative si pot fi schimbate fara o instiintare prealabila. Preturile pot fi actualizate, fara o instiintare prealabila. De aceea este recomandat sa revedeti preturile atunci cand faceti o comanda. Preturile finale sunt exprimate in lei.

Societatea depune toate eforturile pentru o informare corecta a tuturor informatiilor legate de produse si stocuri, insa nu poate garanta disponibilitatea permanenta in stoc a produselor afisate, motiv pentru care societatea va avea dreptul de a nu livra partial sau integral o anumita comanda în cazul in care anumite produse nu mai apar in oferta curenta a furnizorului sau nu sunt disponibile din alte motive (extrasezon pentru anumite varietati de plante).

In toate cazurile in care produsele nu se pot livra, Clientul va putea cere doar returnarea sumelor incasate deja de Societate, dar nu si alte despagubiri. Orice reclamatie va fi adusa la cunostinta Societatii în maximum 24 de ore de la receptionarea produselor.

Fotografiile de produs continute pe site sunt cu caracter informativ si  nu constituie obligatie contractuala. Societatea  nu raspunde si nici nu va fi facuta responsabila pentru functionarea defectuoasa a site-ului, cum ar fi erori și probleme tehnice. 

Garantii si limitari

YaU.ro livreaza produse din materiale perisabile!

Tot ceea ce tine de acest site este oferit ca atare, atat timp cat este disponibil si fara o alta garantie. Societatea nu ofera nici o garantie, expresa sau implicita, in ceea ce priveste acest site si produsele oferite

Societatea isi rezerva dreptul de a refuza livrarea oricarei comenzi fara obligatia de a motiva acest refuz, in acest caz clientul va primi inapoi banii platiti pentru comanda respectiva.

In cazul in care produsele nu se pot livra, clientul poate cere returnarea sumelor incasate deja de Societate, dar nu si alte despagubiri.

In cazul produsele YaU.ro, livrate prin curieri si care sufera deteriorari la transport datorate curierului (deteriorare fizica sau intarziere la livrare), Societatea nu poate fi facuta responsabila pentru acest lucru, iar sumele incasate nu vor fi returnate.

Conform ordonantei de guvern nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, aprobata cu modificari prin Legea 51/2003, Capitolul 2, Articolul 10 litera c), consumatorul nu poate denunta unilateral tipuri de contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.
Reclamatii referitoare la deteriorarea produselor livrate se fac doar in scris la adresa elena@yau.ro, iar eventuale returnari de bani urmand acestor reclamatii se vor face in maxim 14  zile calendaristice de la confirmarea scrisa a primirii emailului de catre Societate.

Anulare unei comenzi

Anularea unei comenzi se poate face numai prin notificare scrisa la adresa elena@.yau.ro cu cel putin 24 de ore anterior orei de livrare pentru comenzile cu livrare in Bucuresti si Ilfov si minim 48 de ore pentru comenzile cu livrare in provincie si numai in cazul in care comanda n-a fost deja pregatita de livrare (pregatirea de livrare include manopera implicata si aprovizionarea cu flori si materialele necesare).

Daca Clientul o anuleaza dupa termenele mentionate mai sus, Societatea nu va returna sumele incasate.

Returnarea sumelor incasate va fi facuta intr-un termen de maxim 14 zile calendaristice de la momentul primirii notificarii scrise.

Societatea isi rezerva dreptul de a-si alege clientii si de a anula o anumita comanda (din motive intemeiate), urmand a anunta clientul de aceasta schimbare cu minim 12 ora inaintea orei de livrare.

Dreptul de retur

Conform OUG 34/2014, florile constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid și sunt exceptate de la dreptul de retragere. 
Alte produse neperisabile comercializate de Societate se pot returna dupa urmatoarea procedura:

Procedura de denuntare si retur:

 1. Puteti returna numai produsele care nu sunt perisabile. Florile si Plantele nu se pot returna, structurile YaU.ro sau altF.ro si alte produse neperisabile, da se pot returna.
 2. Returnarea se face prin trimiterea produselor la adresa: Str Nicolae Iorga, nr 3, ap 1, parter, sector 1, Bucuresti.
 3. Transportul coletului de retur va fi platit de catre Client.
 4. In colet se vor afla toate documentele primite initial, precum si o adresa scrisa, semnata de persoana care a initiat si platit comanda, care notifica denuntarea contractului si solicita returnarea sumei platite, indicand contul si banca unde se vor returna banii. 
 5. Coletul trebuie trimis la sediul Societatii in maxim 14 zile calendaristice din momentul primirii comenzii. Produsele nu trebuie sa prezinte urme de lovire, zgaraieturi sau alte deteriorari vizibile si trebuie sa fie insotite de ambalajele originale care au fost trimise de Societate.
 6. Suma platita va fi rambursata integral in 14 zile calendaristice de la primirea integrala a coletului de retur si scrisorii de denuntare (daca cele doua vin separat, cele 14 de zile calendaristice trec de la ultima care a fost primita).

Buchetele, aranjamentele florale si disponibilitatea lor in functie de anotimp

In situatia in care calitatea florilor primite de la furnizorii nostri nu este corespunzatoare sau acestea nu sunt in stoc, ne rezervam dreptul de a schimba respecivul sortiment cu unul echivalent ca stil si de aceeasi  valoare  sau mai mare. Nuantele florilor din buchete si aranjamente pot fi diferite fata de cele prezentate online, in functie de disponibilitate sau preferintele clientului. Pozele au titlu informativ, ele pot diferi in functie de disponibilitatea florilor si de mana de lucru folosita (produsele manufacturate sunt unice, florile sunt unice). 

Daca schimbarea este majora, vom incerca sa va contactam pentru a va obtine acordul. Daca nu reusim sa va contactam prin canalele folosite in comunicarea anterioara cu dumneavoastra, va trebui sa consideram ca avem acordul dumneavoastra implicit.

Descrierea Serviciilor:

Termene de livrare

Termenul de livrare al produselor cumparate de la societatea noastra, in mod normal se incadreaza intre 1 zi si 2 saptamani, din momentul inregistrarii comenzii pe site-ul http://yau.ro/ . Pentru mai multe detalii va rugam consultati sectiunea LIVRARE.

Taxe

Pretul final platit de client este format din pretul produsului si cheltuielile de expeditie, acolo unde acestea se aplica.

Promotii si concursuri

Societatea isi stabileste singura regulamentele promotiilor si concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului YaU.ro. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea, promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.

Dispute si conflicte

Orice incercare de a modifica continutul site-ul  http://yau.ro/ sau de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul  http://yau.ro/, va fi considerata o tentativa de fraudare si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a | au incercat acest fapt.

Orice conflict aparut intre Societate si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu, iar solutionarea conflictelor este de competenta instantelor judecatoresti romanesti din raza teritoriala a Societatii.

Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau invalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat. 

Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.

Pentru informare si suport, ne puteti contacta la adresa elena@yau.ro.

Toader Elena-Mădălina Persoană Fizică Autorizată, este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 22050